מתכון : עוף ואורז

המתכון מתאים לכלבים בוגרים.
– בשר (27% (הודו ועוף (6%)))
– תירס
– חיטה
– שומן עוף והודו (8%)
– שעורה
– בשר עופות טרי (6%)
– אורז (4%)
– עיסת סלק
– חרוב
– חומרים מינרליים
– כבד עוף וכבד הודו שעברו הידרוליזה (1.75%)
– עשבי תיבול טבעיים (רוזמרין (300 מ"ג/ק"ג) ועולש (300 מ"ג/ק"ג))
חלבון …………………………… 25.0%
שומן …………………………… 13.0%
סיבים …………………………… 3.0%
אפר ……………………………… 8.4%
סידן ……………………………… 1.9%
זרחן ……………………………… 1.3%
כמות של 100 גרם מספקת 388 קק”ל ( 1 כוס = 388 קלוריות).
משקל/ק"ג………………כוסות ליום *
1.5………………………..1/3 כוס
3…………………………..2/3 כוס
4.5………………………..1 כוס
7…………………………..1-1/3 כוס
9…………………………..1-2/3 כוס
13.5………………………2-1/4 כוס
18…………………………2-3/4 כוסות
22.5………………………3-1/4 כוסות
27…………………………3-2/3 כוסות
32…………………………4 כוסות
36…………………………4-1/2 כוסות
41…………………………5 כוסות
45…………………………5-1/3 כוסות
* כוס = 100 גרם
הכמות בטבלה זו מתייחסת לכמות האכלה יומית, אנו ממליצים לחלק את הכמות המומלצת למספר הארוחות הניתנות ביום. לדוגמה : כלב במשקל 18 ק"ג צריך לקבל 2 כוסות מזון ביום, אנו ממליצים לתת כוס בבוקר וכוס בערב.
יש להתייחס לטבלה זו כהמלצה בלבד, כל כלב הוא קצת שונה כך שהכמות עשויה להשתנות בהתאם לרמת פעילותו, גודלו, גילו ומשקלו של הכלב.
חשוב מאוד להשאיר לחיית המחמד קערה של מים טריים ונקיים זמינים בכל עת.
ניתן לשלב בין מזון רטוב ליבש, שילוב זה עוזר להעלות את רמת המים בתזונתו של הכלב, במידה ועושים כך יש להפחית את כמות המזון היבש ב – 1/2 כוס על כל 170 גר' של מזון רטוב.
לכלבים השוקלים מעל 45 ק"ג, יש להוסיף 1/4 כוס לכל 10 ק"ג נוספים.
גורים וכלבות הרות או מניקות יש להאכיל בכמות הגדולה ב – 25% מהכמות המפורטת בטבלה.
במעבר ממזון אחד לאחר, אנו ממליצים לערבב בהדרגה את המזון החדש עם הישן לתקופה של בין 5-7 ימים, ולהגדיל בכל יום את כמות המזון החדש.